Строителството на АМ „Тракия“ се бави

За да стане „Тракия” до началото на активния летен сезон, техниката и хората трябва са се увеличат по четири, обясни вицепремиерът Екатерина Захариева

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

На финалната права строителството на автомагистрала „Тракия“ се бави. Това обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството и вицепремиер в служебния кабинет Екатерина Захариева.  „За съжаление това, което видях от оставащите 34 км от магистралата, не ме радва“, отбеляза още тя.

„Трябва да се засили мобилизацията на работата, за да стане готова по-бързо автомагистралата.  С това темпо обаче няма как да се случи. Считам че, за да стане „Тракия” до началото на активния летен сезон, техниката и хората трябва са се увеличат по четири”, поясни Захариева.  По думите ѝ, нямало причина да не се строи бързо, защото имало осигурено финансиране.

От фирмата изпълнител на обекта увериха, че ще бъде направено всичко необходимо до началото на активния летен сезон аутобанът да бъде готов. Следващата седмица ще бъде представен актуализиран график за работа.

Министър Екатерина Захариева увери, че няма заплаха за спиране на европейски средства, но е важно работата по последната отсечка да не спира.

Подкрепи Economic.bg