Walt Disney повиши печалбата си с 32% през първото тримесечие

Корпорацията е спечелила 1.51 млрд. долара само благодарение на блокбъстъра си Оз: Великият и могъщият

3620 ~ 1 мин. четене

Една от най-големите увеселителни компании в света Walt Disney отчете повишение на нетната печалба с 32% през първите три месеца на 2013 г. спрямо същия период на предходната година. Това показват данните от представените финансови отчети на компанията, предава ИТАР-ТАСС.

Според разпространените документи корпорацията е спечелила 1.51 млрд. долара само благодарение на блокбъстъра си Оз: Великият и могъщият (Oz the Great and Powerful). Общите приходи за първото тримесечие на тази година се повишиха до 10.5 млрд., или 10% повече, отколкото по същото време миналата година.

„Доволни сме от представянето ни през това тримесечие. Освен приходите, и цената на акциите ни се покачи с близо 36%", каза ръководителят на Walt Disney Боб Игър.

Стойността на ценните книжа на дружеството във вторник беше 66.28 долара за акция. Корпорацията призна, че позитивните резултати спомагат да бъдат покрити загубите от грандиозния бокс-офис провал през 2012 г. на научно-фантастичния филм Джон Картър (John Carter) с бюджет от почти 300 млн. долара, който постигна нетна печалба от едва 84 млн. долара.

Според информацията, популярните лунапаркове на Walt Disney са постигнали нетна печалба за периода от близо 383 млн. долара.

Подкрепи Economic.bg