Япония иска да внася българско вино

Киселото ни мляко ще се рекламира на изложение в Страната на изгряващото слънце

Снимка: МЗХ

184 ~ 1 мин. четене

Япония има възможност да внася българско вино. В това е убеден новият извънреден и пълномощен посланик на страната в България Н. Пр. Такаши Коизуми. За възможността той загатна при срещата си с министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов. На японския обаче пазар нашите вина все още не са известни. "В Япония има любители на виното, които се интересуват от винен туризъм, който пък е добре развит в България", поясни Такаши Коизуми.

Мирослав Найденов от своя страна каза, че България е известна най-много с киселото мляко и розовото масло в Страната на изгряващото слънце. По думите му трябва да предлагаме тази продукция на японския пазар. "Трудно е да се пробие там, защото е пазарът е консервативен", поясни Найденов. Земеделският министър добави, че успешен начин да рекламираме български храни и продукти е предстоящото участието на страната ни на Международното изложение за храни и напитки "УТАГЕ 2013", което ще се проведе в Осака, от 26 април до 6 май 2013 г. Мирослав Найденов е информирал посланика, че по време на изложението България ще се представи с национален щанд.

Подкрепи Economic.bg