IBM и Google с рязък скок, всички чакат отчета на Apple

Книжата на производителя на iPhone добавиха 1.2% към стойността си

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

След като водещите индекси в САЩ достигнаха 5-годишни върхове, в днешната ранна търговия на Wall Street американските акции се колебаят между печалби и загуби.

С феноменално представяне са книжата на технологичните компании. Акциите на Google Inc – собственик на най-голямата търсачка на планетата, и на International Business Machines Corp (IBM) отчетоха рязък скок с по 5.1%. Капитализацията на производителя на чипове Advanced Micro Devices Inc (AMD) се изстреля с 10%, след като стана ясно, че приходите на компанията бият предварителните очаквания на анализаторите.

Книжата на най-скъпата компания в световната борсова история - Apple Inc добавиха 1.2% в очакване на тримесечния отчет на базирания в Купертино, Калифорния производител на iPhone и iPad. Капитализацията на Coach Inc, най-големият американски производител на луксозни чанти, се срина с 16%, след като печалбата на компанията се оказа под прогнозата на икономистите. Положителният резултат пострада от по-слабото търсене на луксозни стоки в Северна Америка, предаде Bloomberg.

Широкият американски бенчмарк Standard & Poor's 500 (S&P 500) отчете минимален ръст от 0.1% до 1493.28 пункта. Индексът на сините чипове в САЩ Dow Jones Industrial Average се повиши с 68.26 точки, или 0.5% до 13780.47 пункта.

След края на днешната търговска сесия в Ню Йорк Apple ще публикува финансовите си резултати за последните три месеца на 2012 г. Преди излизането на официалните данни, книжата на производителя на iPhone добавиха 1.2% до 510.94 долара за акция. "Всички погледи са вперени в Apple", коментира Тим Харцел, главен инвестиционен директор на управляващата 350 млн. долара активи Sequent Asset Management.

Подкрепи Economic.bg