„Булгартрансгаз“ избра новото си лого

Идеята е на 24-годишния Георги Стоянов - второкурсник от пловдивската Академия за музика, танци и изобразително изкуство

3752 ~ 1 мин. четене

Държавната компания за транзитен пренос и съхранение на природен газ "Булгартрансгаз" ЕАД вече ще се представя с новото си корпоративно лого. Идейният проект е избран след публичен конкурс в края на 2012 г. Общо 77 предложения бяха допуснати за участие в надпреварата. Проектът беше допълнително адаптиран, за да се превърне в официално лого и част от новата корпоративна идентичност на дружеството, съобщиха от "Булгартрансгаз".

"Новата визия на компанията е резултат от желанието ни да се развиваме като независим газопреносен оператор, в духа на изискванията на третия енергиен пакет и в унисон с европейското и българското законодателство. С новото лого, още в първия месец на 2013 г. отбелязваме стремежа да присъстваме активно на общоевропейската газова карта", коментира изпълнителният директор на дружеството Кирил Темелков.

Авторът на спечелилия идеен проект за ново лого на "Булгартрансгаз" ЕАД е 24-годишният Георги Стоянов - второкурсник от пловдивската Академия за музика, танци и изобразително изкуство. Победителят в конкурса получава премия от 2000 лв., както и възможността да прибави към портфолиото си и проект за националния газопреносен оператор.

Подкрепи Economic.bg