Земеделците могат да разчитат на пари от "Промоционални програми"

Браншови организации ще представят успешно приключили проекти

Снимка: БГНЕС

116 ~ 1 мин. четене

Земеделските производители ще могат да разчитат на средства от "Промоционални програми". Механизмите за кандидатстване ще бъдат разяснени на специално организиран форум от Държавен фонд "Земеделие" (ДФЗ). Събитието ще се проведе на 18 януари от 10 часа в столичния хотел "Шератон". Темата е "Промоционални програми за земеделски продукти".

Участие във форума ще вземат представители на Европейската комисия (ЕК), Министерството на земеделието и храните (МЗХ), дипломатически мисии в България и представители на браншови организации. Специален гост на събитието ще бъде Джордж Малиарис от Главна дирекция "Земеделие" към ЕК. Той ще представи прилагането на схемата на европейско ниво.

Възможностите в новия промоционален пакет на комисията ще са тема на докладчика на Европейския икономически и социален съвет по реформата на Общата селскостопанска политика (ОСП). Експерти от фонд "Земеделие" и МЗХ ще коментират детайли от прилагането на схемата в България.

Представителите на браншовите организации ще участват в дискусиите във втората част от събитието. От Асоциацията на млекопреработвателите в България ще говорят за първата приключила програма - "Европейско сирене, моля". Това бе и първата одобрена от ЕС българска промоционална програма. Тя приключи успешно през 2012 г.

Подкрепи Economic.bg