Златанова: Доволна съм от това, което виждам в доклада на ЕК

Според нея повечето добри тенденции, очертани в документа, се отнасят за управлението през последните месеци

Снимка: БГНЕС

132 ~ 1 мин. четене

"Аз съм доволна от това, което виждам в доклада, то е много ясно и много ясно може да се напише план за действие и ние ще направим това веднага. На специално заседание на ВСС ще обсъдим мерките, които ВСС трябва да предприеме", вицепремиерът и министър на правосъдието Зинаида Златанова. "Докладът на Европейската комисия е обективен, точен, базира се на факти, не политизира ситуацията и е много професионален", добави тя.

"Няма как да не отбележим, че в доклада се отбелязва липсата на намеса на изпълнителната власт в съдебната власт, констатация, че това е прекратено означава, че го е имало преди и че настоящото правителство тръгна от една доста ниска база, в която основни демократични принципи не бяха спазвани", каза още Златанова.

Според нея повечето добри тенденции, очертани в доклада, се отнасят за управлението в последните месеци, а повечето негативни констатации се отнасят за целия период от 18 месеца, а някои от тях повтарят констатациите от доклада от юли 2012 година. Златанова подчерта още веднъж, че незабавно ще бъде изработен екшън план за изпълнение на препоръките на ЕК. Очаквайте още подробности.

Коментари: 0