Ако ГЕРБ загуби президентския вот, отиваме на предсрочни избори

България ще загуби около 3 млрд. лв. от провала на \"Белене\"

Ако ГЕРБ загуби президентския вот, отиваме на предсрочни избори

Снимка: Стоян Йотов

Може би ще има смяна на министри в кабинета. Това заяви премиерът Бойко Борисов в сутрешния блок на bTV. Той отказа да назове имена, като допълни, че за промяната първо ще научат ГЕРБ и коалиционните партньори в управлението. "Ако бяхме самостоятелно на власт, веднага щях да кажа", обясни премиерът. 

За пореден път той отказа да разкрие кандидатурата на ГЕРБ за президентските избори, като уточни, че тя ще стане ясна през септември. Борисов подчерта, че президентът е главнокомандващ и затова трябва да бъдат изключително прецизни в избора на личност.

"Ако ГЕРБ загуби президентските избори, вечерта обявявам предсрочни избори, защото това ще означава, че в държавата има ново усещане за властта", категоричен бе Борисов. 

Премиерът коментира и проекта "Белене", който по думите му за момента е довел до загуби за около 3 млрд. лв. за страната ни. "Три поредни правителства в миналото можеха да продължат строителството му, но не са го направили", коментира Борисов, в отговор на обвиненията на Румен Овчаров, че вината за спирането му е именно негова. 

"Изправени сме пред ситуация, в която трябва да се вземат изключително трудни решения. Експертите са преценили, че в момента най-удачно би било да се продаде реактора. Затова са стартирали преговорите с Иран", подчерта премиерът.

Той обясни още, че приема искането на БСП за мораториума върху строежа на АЕЦ "Белене" като протегната ръка за преговорите. "В момента преговаряме дали Иран би го купил. Считам, че БСП ми помагат и не им се сърдя, защото ако отидем на преговори само с едно единствено решение, търговците казват, че няма какво да го правят", коментира още Борисов.

Всеки ден сумата, която страната ни дължи след решението на арбитража нараства със 168 хил. евро., посочи той.
Коментари: 0