„Ако пропуснем шанса за промяна, някои пак ще празнуват Октомврийската революция“

Трайчо Трайков, кандидат за президент

„Ако пропуснем шанса за промяна, някои пак ще празнуват Октомврийската революция“

„Ще следвам посоката на промяната, която искат младите, а не на статуквото, което е свикнало да живее в корупционна среда. 6 ноември е съвсем скоро. Ако пропуснем този шанс, на следващия ден някои пак ще празнуват Октомврийската революция“.

Това заяви Трайчо Трайков, кандидат-президент на Реформаторския блок при представянето на политическите си приоритети за предстоящата кампания.

Ако бъде избран, Трайков се ангажира да бъде активен президент и да защитава основните демократични права и свободи.

„Президентът няма право да мълчи. Президентът е избран пряко от народа и е отговорен пред всички. Има за задача да спечели доверието и на тези, които не са му повярвали по време на кампанията“, категоричен бе той.

Трайков заяви, че ще налага вето върху всеки лобистки закон. И даде за пример, че не може да мълчи, когато се бетонират плажове.

Бившият енергиен министър постави акцент върху националната сигурност, отбелязвайки че това понятие не е свързано само със силовите ведомства.

„Каква национална сигурност при такъв размер на престъпността? При този размер на корупцията можем ли да се учудваме на хилядите бежанци, прекарани от каналджии“, заяви Трайков.

Коментари: 0