Али Сонболи - нападателят от Мюнхен?

Младежът е бил обсебен от литература за престъпления от амок, твърди \"Билд\"

Али Сонболи - нападателят от Мюнхен?
Снимка и самоличността на 18-годишния стрелец, който уби 9 души и рани 27 снощи в Мюнхен публикува немското издание "Билд". 

Али Сонболи е роден в Мюнхен, като родителите му са иранци. Майката и бащата са дошли в Германия през 90-те години. Баща му е шеф на местно транспортно предприятие. Родителите на момчето са заявили пред полицията, че синът им не е бил религиозен и няма връзки с джихадистки организации. 

От разказа на полицаите, претърсили дома му, става ясно, че Али е бил обсебен от литература за престъпления от амок.Младежът е бил под психиатрично наблюдение през последните седмици заради депресия. Малко преди атаката той се е провалил на един от изпитите си за завършване в училище. 

В стаята му полицията е открила статии от вестници и литература на тема амок. Иззета е книга с името "Амок в главата – защо ученици убиват". Възхищавал се е от ученика Тим Кречман, който през 2009 година в състояние на амок уби 15 свои съученици и се самоуби. 

Като профилна снимка в социалната мрежа WhatsApp пък е използвал снимката на норвежкия атентатор Брейвик, който уби 77 души преди пет години. 
Коментари: 0