\"Аликс партнърс\" ще търси източените от КТБ пари в чужбина

Повечето от активите обаче са свързани териториално с България и в установяването им са ангажирани български адвокатски компании

\
Чуждестранната одиторска компания "Аликс партнърс", която беше наета да разследва фалита на КТБ, ще се ангажира да върне активи на банката, изнесени в чужбина. Това съобщи по време на парламентарния контрол министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на въпрос на народния представител от Реформаторския блок Мартин Димитров. 

Депутатът коментира, че синдиците са ограничили заданието си към разследващата компания само до доклада, а не са й възложили връщането на парите.

Повечето от активите обаче са свързани териториално с България и в установяването им са ангажирани български адвокатски компании. 

"Имаме разговори с "Аликс партнърс" и ще ги използваме в конкретни дейности, където може да са най-полезни. Голяма част от активите са свързани териториално с България, ангажирали сме огромен обем адвокатски компании, които да помогнат на синдика да свърже необезпечените кредити с конкретните активи, по-голямата част от тях са тук. А "Аликс партнърс" ще използваме за други държави", коментира финансовият министър. 
Коментари: 0