Америка: Путин е корумпиран

Според ЦРУ руският президент е натрупал 40 млрд. долара богатство

Америка: Путин е корумпиран
244 ~ 1 мин. четене
Разследване на британската ВВС излезе с данни за корупция срещу руския президент Владимир Путин. Медията се позовава на анализ на финансовото министерство на САЩ.

Това е първият път, в който открито обвинява Путин в корупция. До момента в този грях бяха обвинявани помощници на руския президент.

Според секретен доклад на ЦРУ от 2007 г., в който състоянието на руския президент се изчислява на $40 млрд. Той обаче твърди, че Путин тайно трупа богатство, пише news.bg.

Той уж взима държавна заплата, която възлиза на около $ 110 000 годишно, но това не е неговото състояние. Путин бил натрупал състояние през последните години, пише ВВС.

В предаването на BBC "Панорама" човек от американското финансово министерство, който следи изпълнението на санкциите срещу Русия, каза, че руският президент облагодетелства свои близки с доходоносни държавни поръчки и умишлено атакува бизнеса на тези, които смята за свои врагове. 

Предаването разкрива и схема, чрез която Путин притежава яхта за 35 милиона долара чрез офшорна компания. 57-метровата яхта била подарък от милиардера Роман Абрамович. Тя не се води на името на Путин, но президентът използвал държавни пари, за да я поддържа. 

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков  каза, че нито едно от тези обвинения не заслужава коментар от страна на Путин, защото всички тези обвинения са чиста измислица.
Подкрепи Economic.bg