Американски стартъп с български корени успя да привлече $100 млн.

От миналата година компанията има офис и в София

Американски стартъп с български корени успя да привлече $100 млн.

Снимка: Insurify

3296 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Американският стартъп Insurify обяви, че е затворил кръг на финансиране от Серия В, воден от Motive Partners, при който е получил свеж капитал в размер на 100 млн. долара. Компанията е първият виртуален застрахователен агент и най-големият онлайн застрахователен портал в САЩ. Тя е основана от четирима души, двама от които са българите Снежина Захария и Тод Кирязов.

Insurify предлага на милиони потребители сравнение и онлайн покупка на застрахователни оферти в реално време от най-добрите застрахователни дружества в страната.

От миналата година Insurify отвори и първия си офис в България – в София.

С новото финансиране базираната в Кеймбридж (Масачузетс) компания вече има набрани общо 128 млн. долара от различни инвеститори. Сред тях фигурират имената на Viola FinTech, MassMutual Ventures, Nationwide, Hearst Ventures и Moneta VC, които вложиха пари и в сегашния кръг на финансиране. Сред новите инвеститори са Viola Growth и Fort Ross Ventures.

Стартъпът бележи впечатляващ растеж, пише специализираният сайт Tech Crunch, допълвайки, че приходите му са се увеличили шест пъти, откакто затвори кръга на финансиране си от серия А през четвъртото тримесечие на 2019 г. През последните три години Insurify е постигнал комбиниран годишен темп на растеж от 151%, коментира самата Снежина Захария, която и главен изпълнителен директор на компанията.

Компанията е основана през 2013 г., след като Захария претърпява катастрофа и се сблъсква със „сложния и тромав“ процес по получаване на автомобилната си застраховка. 

Подкрепи Economic.bg