Американците гледат към Канада и Нова Зеландия заради Тръмп

Милиардерът е на косъм да спечели изборите в САЩ и това плаши хората

Американците гледат към Канада и Нова Зеландия заради Тръмп
420 ~ 1 мин. четене
Сайтът на канадската миграционна служба се срина, а в Нова Зеландия отчитат невиждано голям трафик. Причината: американците търсят възможност да емигрират в тези две държави заради все по-големия шанс следващият президент на САЩ да бъде Доналд Тръмп. Към 7.30 ч. той води със 244 електора срещу 215 за Клинтън. За победа са необходими 270 електора.

Имиграционните власти в Нова Зеландия са казали, че тази нощ посещенията в сайта им от САЩ са се увеличили с 50%. С наближаването на изборите посещенията са започнали осезаемо да нарастват, но никога досега те не са отчитали 1 600 влизания за една нощ само от САЩ.

Според анализатори подобни нагласи е имало и при други президентски избори, но в последствие не се е стигало до масова миграция.

Засиленият интерес към сайтовете на миграционните служби на двете държави съвпада и с интереса на американците да работят в тези държави.

Род Дрюри, главен изпълнителен директор на малка софтуерна фирма в Нова Зеландия, заявява пред Reuters, че през последния месец все повече хора от САЩ търсят работа при него. „Това, което започна като шега, сега е реалност“, коментира Дрюри. По неговите думи постоянно идват запитвания за работа към него.
Подкрепи Economic.bg