АПИ: Над 1800 машини почистват пътищата в България

От Пътната агенция предупреждават гражданите да не пътуват, ако не се налага

АПИ: Над 1800 машини почистват пътищата в България

Снимка: Economic.bg

476 ~ 2 мин. четене
От Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщиха, че над 1800 снегорини почистват републиканската пътна мрежа. Обработката на пътищата продължава, за да се осигури безпрепятствено пътуването на гражданите. Пътната агенция заяви, че няма затворени пътища за леките автомобили, но ограничения има за автомобилите над 12 т. – ако обстановката продължава да се влошава, ще бъде спиран трафикът за всички превозни средства там, където се налага. 

АПИ апелира гражданите да не тръгват на път, ако това не е наложително. За шофьорите, които все пак трябва да пътуват, е необходимо да са с автомобили, подготвени за зимата – със заредени резервоари, течност за чистачки, подходящи гуми, да имат на разположение вериги, да карат със съобразена скорост и повишено внимание.

Поради обилен снеговалеж е ограничено движението на товарните превозни средства над 12 тона по пътната мрежа в област Смолян, леките автомобили трябва да бъдат задължително с вериги. За снегопочистване е ограничено движението на тежкотоварните автомобили над 12 тона в участъка Пазарджик - София в посока София на АМ „Тракия“, по път I-1 Видин - Ботевград, по път I-6 София – Карлово, по път I-5 Русе – Бяла, по път II-27 Нови пазар – Тръница, по път II-51 Бяла – Попово, по път II-37 Батак – Доспат, по път ІІІ-866 Девин - Михалково по път III-1801 Перник – Голямо Бучино. Ограничено е движението на всички автомобили с ремаркета и полуремаркета по път III-865 Кърджали – Ардино, по път III-1412 от разклона за с. Бранковци до с. Раковица. Шофьорите трябва да използват обходен маршрут по път Кула - Киряево - Раковица.
Подкрепи Economic.bg