АПИ: Ремонтите на „Тракия“ и „Хемус“ ще приключат преди началото на зимата

Единствено остава затворена тръбата за София на тунел „Витиня“

АПИ: Ремонтите на „Тракия“ и „Хемус“ ще приключат преди началото на зимата
752 ~ 1 мин. четене
Продължават ремонтите по магистралите „Тракия“ и „Хемус“, като целта е те да приключат преди началото на зимния сезон. Това заяви председателят на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) пред журналисти в Банско, където се срещна с експерти от Световната банка, които са консултанти по проекта за тол системата. Той подчерта, че през лятото е било невъзможно тези дейности да бъдат изпълнени заради засиления туристически трафик и сега е времето да бъдат направени, въпреки краткия срок преди началото на зимата.

„Ремонтите на мостовите съоръжения ще продължат и през следващата година. Виадуктите са обследвани и приоритизирани в реда, по който трябва да бъдат ремонтирани и в зависимост от  състоянието им“,  обясни инж. Глосов. 

По негови думи на "Хемус" извършваните в момента ремонти на съоръженията ще завършат  до началото на зимния сезон с изключение на тръбата за София на  тунел „Витиня“. Според Глосов на тръбата се срещат същите проблеми, както е имала и частта за Варна преди нейния ремонт. Поради това ремонтът на тръбата за София на "Витиня" ще продължи поне още една година.

Инж. Глосов обобщи, че на АМ „Тракия“ се ремонтират виадуктите при  20-ти км и между 34-ти и 39-ти км, които се нуждаят от възстановителни дейности от години. Подменят се и  конструктивни елементи на моста над река "Елшишка“ при 89-ти км. Той припомни, че едното платно на виадукта при 20-ти км е ремонтирано през миналата година и тази година трябва да се довърши и другото.
Подкрепи Economic.bg