Apple краде все повече кадри от Tesla

От автомобилната компания пожелават успех на бившите си служители

Apple краде все повече кадри от Tesla

Снимка: Pixabay

Apple привлича десетки служители от Tesla, включително инженери по производство, безопасност и софтуерни инженери, а в последно време и експерти от веригата за доставки. Това пише CNBC, позовавайки се на настоящи и бивши служители на Tesla и на данни от LinkedIn.

Талантите на Tesla не работят само върху системата на Apple за разработване на автономни превозни средства, но и за по-строг контрол на производствените процеси и оборудване, използвани за производството на продуктите ѝ.

През 2018 г., по данни на LinkedIn, Apple е наела над 46 служители, които непосредствено преди това са работили за Tesla. Някои бивши служители на автомобилната компания, които се присъединиха към технологичния гигант тази година, все още не са актуализирали обществените си социални медийни профили с новата информация за кариерата си.

Пред изданието от Tesla коментираха: „Пожелаваме им успех. Telsa – това е труден път. Имаме 100 пъти по-малко пари от Apple, така че те могат да си позволят да плащат повече на своите служители. Ние сме в изключително трудна конкуренция с други компании, които произвеждат 100 пъти повече автономни автомобили, отколкото ние миналата година, така че ни чака много упорита работа".

Коментари: 0