Apple работи по сгъваем iPhone

Не се очертава скорошно пускане

Apple работи по сгъваем iPhone

Apple е започнала да работи по прототип на сгъваем iPhone, пише Bloomberg, посочвайки, че вероятно ще са нужни години за пускането на устройството. Според информацията засега компания се е фокусирала само върху дисплея и все още не се занимава с останала част от телефона.

В доклада се казва, че производителят работи по сгъваеми екрани с „предимно невидим шарнир“. При разгъване телефонът би достигнал размерите на iPhone 12 Pro Max, като се обсъждат и други размери на дисплея.

Apple не е обявявала публично интереса си към огъващите се телефони, но пък и тя рядко сигнализира за работата си предварително. Конкуренти като Samsung, Huawei и Motorola вече лансираха свои сгъваеми смартфони. Към днешна дата този тип устройства все още изглеждат несвършени, а и доста скъпи за масовия потребител. Ентусиастите се надяват това да е една от следващите тенденции при мобилните устройства.

Гигантът от Купертино явно не се притеснява, че не е сред първите на този нов пазар. Apple се забави и с пускането на първия си 5G телефон, който дойде едва тази година. Компанията обаче настоява, че досега не е имало смисъл от такова устройство, тъй като все още почти няма изградени мобилни мрежи от следващо поколение.

Коментари: 0