Apple се извини за забавянето на старите модели и свали цените на батериите

Замяната на батерията с нова ще спре забавянето на работата на телефона, казват от компанията

Apple се извини за забавянето на старите модели и свали цените на батериите

Снимка: Pixabay

Apple се извини на клиентите за това, че умишлено е забавяла работата на по-старите модели iPhone. Като жест към тях компанията обяви, че предлага по-евтини батерии.

В дълго съобщение, публикувано на сайта в четвъртък, компанията от Купертино даде задълбочено обяснение за спорната актуализация, забавяла устройствата. 

За да се извини, Apple временно ще намали цената на резервните батерии за iPhone 6 и други модели на 29 долара от края на януари 2018 г. Цената ще се върне до обичайните 79 долара през 2019 г., съобщава CNN Money.

Клиентите са разтревожени от признанието на компанията, че при актуализация на софтуера умишлено е била забавяна работата на старите телефони, за да се удължи животът на батерията. Някои смятат, че това е стремеж на компанията да накара клиентите си да си купят нови модели, които работят по-бързо.

Редица хора вече са завели съдебни искове и търсят правна помощ за завеждане на общ иск.

За да изключите батерията на iPhone, трябва да отидете при оторизиран търговец на дребно на Apple или да изпратите телефона си на самата Apple. Можете също да използвате услуга на трета страна или да поръчате комплект батерия, за да я смените сами, но тези опции ще анулират съществуваща гаранция.

Смяната на батерия ще изчисти забавянията, свързани с актуализацията, обясни Apple.
Коментари: 0