Бъчварова: Представянето на Бокова е неубедително

ГЕРБ не са водили разговори с ДПС за подкрепа на кандидат-президентската им номинация

Бъчварова: Представянето на Бокова е неубедително

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова няма информация дали правителството ще обсъжда смяната на кандидатурата на Ирина Бокова за шеф на ООН с тази на Кристалина Георгиева.

Пред Нова телевизия подчерта обаче, че към момента представянето на Бокова в надпреварата за поста „не е убедително" и не може „да се разчита на окончателно добро решение".

Бъчварова коментира и темата с бежанската вълна и това доколко опасна е тя за България. „Резултатите показват, че граничарите ни са добре обучени и трябва да им имаме доверие. Усилията, които полагат, са неимоверни. Мъчно ми е, че понякога това се използва за политически спекулации", обясни тя. 

По думите й ГЕРБ не са водили разговори с ДПС за евентуална подкрепа на кандидат-президентската им номинация. „При ДПС обикновено такива неща се случват преди втори тур", коментира Бъчварова.

Вицепремиерът определи като „политическа атака" твърденията на банкера Цветан Василев, че съществува нерегламентирано политико-икономическо съдружие между Делян Пеевски и премиера Бойко Борисов.

„Защо трябва да вярваме на този човек, след като той излъга толкова много българи?", попита Бъчварова.

Коментари: 0