Бъфет е купил дял в Amazon за $900 млн.

Но това е едва 0,1% от капитала на компанията на Джеф Безос

Бъфет е купил дял в Amazon за $900 млн.

Снимка: Amazon

Berkshire Hathaway на Уорън Бъфет разкри размера на своя дял в гиганта за електронна търговия Amazon. Делът на Berkshire в Amazon е 483 300 акции в края на тримесечието, приключило на 31 март, според подадена документация в Комисията за ценни книжа и борси. Стойността на този дял е $904 милиона по цените на затваряне в сряда.

Въпреки значителната стойност, позицията не поставя Berkshire сред най-големите акционери на Amazon. Делът на фонда представлява около 0,1% от капитала на Amazon.

Бъфет пръв разкри новата инвестиция в Amazon пред CNBC на 2 май, ден преди годишната среща на акционерите на Berkshire в Омаха, Небраска. Размерът на придобития дял обаче не беше обявен тогава.

Известният инвеститор - макар и почитател на Amazon и неговия главен изпълнителен директор Джеф Безос - също каза пред CNBC по-рано този месец, че не носи отговорност за инвестициите на Berkshire.

Акциите на Amazon поскъпнаха с 0.1% в търговията след обявяването на размера на фонда на Бъфет.

Докладът на Berkshire Hathaway също показа 18% увеличение на дела в J.P. Morgan Chase до 59,5 милиона акции и 22% увеличение на акциите на Red Hat до 5,1 милиона акции.
Коментари: 0