„България е заобиколена от кризи, но стои стабилно в региона“

БСП трудно може да се съживи, смята външният ни министър

„България е заобиколена от кризи, но стои стабилно в региона“

„България е заобиколена от кризи, но в този момент България стои изключително стабилно в региона и това се оценява от всички“, каза външният министър Даниел Митов по Нова ТВ.

По думите му страната ни върви  към енергийна независимост, която ще намали цените за гражданите. "Тръгнали сме към радикална модернизация на Българската армия, което ще е съобразено с натовски стандарти и с модерните тенденции на отбраната. Тази армия в продължение на години е държана в разкрачено състояние точно така, както в момента виждам позиционирането в ляво. Не може в една държава единият крак да върви на запад, а другият – на изток и да постига някакъв напредък”, коментира още външният министър. 

Митов посочи, че има разминаване в доводите на вече бившия социален министър Ивайло Калфин и в тези на Първанов относно съвместната работа на ГЕРБ и АБВ и причините за оттеглянето от коалицията.

БСП трудно може да се съживи, ако не се превърне в европейска социалдемократическа партия, никой от десните не желае да я реанимира. 

„Нататък ще се справяме без Калфин, но правителството е стабилно, гони целите си. Оттеглянето на Първанов всъщност идва в момент, когато България е започнала активно да диверсифицира енергийните си доставки, обясни той. Когато една държава на североизток се разболее, Първанов започва да киха“, добави той.

Коментари: 0