България спечели награда за иновативен продукт в Китай

Номинацията е сред 365 регистрирани участника

България спечели награда за иновативен продукт в Китай

България спечели награда за иновативен продукт на най-голямата специализирана изложба в областта на хранително-вкусовата промишленост в Азия – SIAL China 2016 в Шанхай. Продуктът е био оцет, произведен от пчелен мед на фирма „Веда“ – Плевен. Номинацията е сред 365 регистрирани участника на изложбата.

Страната ни се представя с национален щанд от 150 кв. м. Българското участие е представено от натурален пчелен мед, натурален сок от арония, вина и спиртни напитки, оцет, плодово-захарни консерви желета, джемове, конфитюри, сладка, консервирани зеленчуци и компоти, млечни продукти, натурална минерална вода, шоколадови и захарни изделия и др.

Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) финансира частично участието на български фирми в SIAL China 2016, в рамките на оборудван национален щанд, като поема 80% от разходите за наем на изложбена площ и цялостно изграждане на конструкцията на щанда.

Представянето на страната ни бе официално открито от генералния консул на България в Шанхай Димитър Абаджиев. Фирмите бяха посетени от Рафаел Хименез, консултант от Европейския център за малки и средни предприятия в Пекин, който им представи възможностите за навлизане на произвежданите от българските компании продукти на китайския пазар. Страна – партньор на изложбата е Полша. Българският щанд бе посетен още от полския министър на земеделието, който опита сирене и кашкавал.

Коментари: 0