Клиентите на БДЖ вече могат да следят влаковете с приложение

Целта е пътниците да знаят в реално време къде се намира композицията, с която предстои да пътуват

Клиентите на БДЖ вече могат да следят влаковете с приложение

Снимка: Красимир Свраков

3986 ~ 1 мин. четене

БДЖ въвежда ново дигитално приложение, чрез което потребителите могат да проследяват в реално време местоположението на всички пътнически влакове в страната. На виртуална карта на железопътната мрежа в България се извеждат в реално време данните с местоположението на пътуващите в момента композиции, маршрут и движение.

Приложението е нова възможност, която БДЖ предоставя на своите клиенти по всяко време да са запознати с движението на влака, който ги интересува. По този начин потребителите могат да се информират къде се намира влакът, как изпълнява своя маршрут и да получат информация за евентуално закъснение.

Целта е услугата да подобри значително информираността на клиентите на БДЖ, които ще могат сами и по всяко време изключително бързо и лесно да проверяват движението на влаковете от всяко мобилното устройство или домашния си компютър.

Влаковите композиции са изобразени на картата с номер на влака и в различен цвят маркери, в зависимост от неговата категория. При избор на всеки отделен влак се визуализира информация за неговия маршрут и последното му отчетено местоположение.

Приложението е изградено като надстройка на използваната от НКЖИ системата „Ръководене и Отчитане на Влаковата Работа” и е резултат от съвместната дейност на двете дружества.

Виртуалната карта може да разгледате ТУК:

Подкрепи Economic.bg