bERS и „умните“ решения в логистиката

Логистичният оператор постоянно открива нови възможности за динамични, оптимизирани и икономически целесъобразни решения

bERS и „умните“ решения в логистиката

bERS Logistics е компания за аутсорсинг на логистични услуги, създадена през 2005 г. Тя съдейства производители и търговци да се фокусират върху основните си бизнес дейности - производство, маркетинг и продажби, като прехвърлят логистиката и управлението на веригата от доставки на професионалистите от bERS. Така се постигат икономии от мащаба и  споделени ползи, тъй като логистичният оператор постоянно открива нови възможности за динамични, оптимизирани и икономически целесъобразни решения.

 

Pоля

bERS Logistics приема, съхранява, обработва и транспортира стоки, собственост на нейните клиенти. Ползват се помещения и транспортни средства със и без температурен режим, чийто диапазон може да варира от -20°C до +25°C. Логистичният оператор стриктно спазва изискванията на БАБХ за съхранение на хранителни и битови продукти, на ИАЛ по лекарствата за фармацевтични продукти и медицински изделия, като се придържа към ISO 9001:2015 и IFS Logistics стандартите за качество.

 

Развитие

bERS Logistics има своя визия за разрастване. В края на 2017 г. дружеството “Медиа Транспорт” от групата на bERS придоби 100% от дяловете на “Унивег България” ЕООД, част от Greenyard - глобалният лидер в сферата на търговията с пресни, замразени и преработени хранителни продукти с присъствие  в над 25 държави. Двете компании вече оперират заедно под търговското наименование bERS Logistics.

 

Инфраструктура

Компаниите от групата на bERS разполагат с два логистични центъра в Мусачево и Казичене. Товари се преразпределят през логистични хъбове в Пловдив, Варна и Стара Загора. Осигурява се ежедневен температурно-контролиран транспорт с маршрути от София до над 56 града в България. Тази дейност също така включва и решения за дистрибуция към магазинната мрежа в София и страната, част от модерната търговия на вериги супермаркети и малки традиционни магазинчета. На разположение са различни типове хладилни транспортни средства, както и комплексни решения. bERS влезе и в нишата на онлайн търговията, като улеснява някои специфични стоки безпроблемно да стигнат до крайните клиенти. Изградени са решения за онлайн търговци през техните онлайн магазини, но и през платформи като Amazon, eBbay, eMAG – обработват се единични пратки, които се доставят до дома и офиса.

 

Хоризонт

Мисията на bERS Logistics e да предоставя надеждни услуги с гарантирано качество на световно ниво. Новите технологии променят този бизнес и дигиталната трансформация няма алтернатива. Постепенно логистичният оператор се превръща в дигитално предприятие и оперативна структура, която е лидер в своя сегмент от услуги.


Клиенти

bERS Logistics има над 150 клиенти. Сред тях са веригите магазини Метро, Т-Маркет, Билла, производители и търговци на хранителни продукти като Тирбул/Олимпус, Амперел, Монделийз, Нестле-Фронери, също така  фармацевтични компании като Boehringer Ingelheim, 3M International. Изградената система от логистични хъбове е достъпна също за малки и средни фирми в страната.

 

Кой кой е

Иван Шопов е изпълнителен директор на bERS. Има голям търговски опит и практика в управлението на хора. Бил е търговски директор и управител на водещи производители, вносители и дистрибутори на бързооборотни стоки. Отговаря за цялостното управление на оперативния бизнес на bERS Logistics.

Димитринка Андреева  е мениджър Транспорт. Тя е дългогодишен служител в bERS, който поддържа добрите взаимоотношения както с оперативните служители на клиентите на компанията при изпълнението на конкретни задачи, така и за комуникацията с хората, ангажирани с транспорта, и със самите превозвачи.

Владимир Белчев е финансов директор. Има над 7 години опит в една от водещите компании за финансови консултантски услуги. Поддържа финансовата дисциплина и управлява паричните потоци на bERS.

Асен Манов  е мениджър Логистични операции. Той планира, организира и контролира всекидневните дейности. От пет години насам се грижи услугите да носят добавена стойност, в това число и за клиентите.

В bERS има място за нови попълнения на екипа, тъй като компанията има високи цели за развитие.

 

Георги Динев, основател на bERS:

Успехът на всеки проект зависи от екипа и неговия опит и ние инвестираме в хора със знания и умения. Успешният отбор не се състои само от център-нападатели, а при постигането на победата е важен всеки играч. Налага се постоянно да сме в състезание сами със себе си, но се научихме да анализираме пазара и да формираме своите политики за действие. Логистичният бизнес е твърде специфичен. Учим от световните лидери в тази сфера, като адаптираме техни практики към нашата действителност и нашите клиенти. Основен момент в бизнеса ни е фактът, че отмина времето ключът от склада да е в джоба на изпълнителния директор и всичко да е пред очите му. Ние помагаме на клиентите си да оптимизират своите разходи за склада, тъй като внедряваме най-добрите практики в света.

 

Николай Николов, директор Бизнес развитие и планиране:

Човешкият капитал и сплотеният екип са най-важният фактор за успеха на всеки бизнес. От съществено значение е правилното приобщаване на разномислещи хора в екипа. Разчитаме на всеки наш служител, заедно преодоляваме трудностите и с нужното темпо вървим напред. Събрали сме професионалисти с опит и дори с различни нива на оптимизъм и песимизъм, което ни помага да гледаме реалистично на целите и на задачите, които изпълняваме. Ако нас ни нямаше на пазара, бизнесът щеше да отделя много повече ресурси за дейности, които не са основни за него. Ние обаче помагаме на своите клиенти да стават по-конкурентни, като предлагаме динамични решения, независимо колко големи или малки са те. В наше лице те имат надежден партньор.

Коментари: 0