Bitcoin ще е единна световна валута след 10 години, смята шефът на Twitter

Джак Дорси не крие пристрастията си към криптовалутите

Bitcoin ще е единна световна валута след 10 години, смята шефът на Twitter

Снимка: YouTube/Screenshot

908 ~ 1 мин. четене
Изпълнителният директор на Twitter Джак Дорси явно има оптимистичен поглед върху развитието на криптовалутите и по-специално за bitcoin. Според него именно най-популярните към момента дигитални пари ще се превърнат в единно разплащателно средство в рамките на следващите 10 години. Тази своя прогноза той изрази в интервю за The Times. 

Според него светът и интернет ще имат своя единна валута. „Аз лично вярвам, че това ще бъде bitcoin“, каза Дорси. Той смята, че преходът ще отнеме повече от десетилетие, но „може да стане и по-бързо“. Въпреки бурното развитие на криптовалутите през миналата година, все пак краткият хоризонт изглежда нереалистичен, пише The Verge. 

Освен изпълнителен директор на Twitter, Дорси е шеф и на Square, която неотдавна добави възможността за търговия с bitcoin чрез опцията Square Cash. Компанията също така направи и анимирано клипче, което разкрива предимствата на цифровите пари. 

Дорси не крие пристрастията си към криптовалутите, които според него ще са следващото голямо нещо в света на финансите. Самият той инвестира в криптовалути, но не е известно какви активи притежава. 
Подкрепи Economic.bg