Данчо Пенчев се връща в РЗИ-София

Това се налага заради въведената карантина на д-р Илона Матеева, обяви Кунчев

Данчо Пенчев се връща в РЗИ-София

Снимка: Красимир Свраков

2168 ~ 1 мин. четене

Бившият директор на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев, който подаде оставка на 26 октомври след скандала с положителната проба за коронавирус на премиера Бойко Борисов, отново се завръща в институцията но този път като зам.-директор. Стъпката се предприема тъй като вчера стана ясно, че РЗИ-София остава без директор, защото д-р Илонка Маева е под карантина, тъй като членове на нейното семейство са дали положителна проба за коронавирус.

Директор на СРЗИ

При това дифузно разпространение на заразата няма как и нашите служители да не бъдат засегнати. Това е един от проблемите не само за РЗИ-София, но и за другите болници и наши структури в страната. Членове на семейството на д-р Илонка Маева са с положителни проби за Covid-19 и тя е поставена под карантина. Ситуацията е сложна. Радвам се, че д-р Данчо Пенчев се съгласи да поеме ръководството на РЗИ-София като заместник директор, заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред Nova. 

Припомняме, че д-р Данчо Пенчев подаде оставка, която беше приета от министъра на здравеопазването, след като министър-председателят Бойко Борисов обяви, че е заразен с новия вирус caмo дeн, cлeд ĸaтo Πeнчeв cвaли зaдължитeлнaтa пo зaĸoн ĸapaнтинa нa пpeмиepa и нa финaнcoвия миниcтъp Kиpил Aнaниeв. Caмoтo cвaлянe пъĸ ce cлyчи caмo няĸoлĸo чaca, cлeд ĸaтo пpeмиepът oбяви, чe ce e caмoизoлиpaл зapaди ĸoнтaĸтa cи c Hиĸoлaй Haнĸoв, ĸoйтo бeшe c положителна проба.

Подкрепи Economic.bg