BMW и Mercedes с рекордни продажби

Германските концерни записаха добра година

BMW и Mercedes с рекордни продажби
Автор: Михаил Михайлов

Германските автомобилостроители BMW и Mercedes обявиха, че са постигнали рекордни продажби през 2014 година. Четвъртата поредна година на растеж за двете луксозни марки идва в резултат на повишеното търсене във всички региони, съобщава Euronews.

Много силни продажби са регистрирали от топ бранда сред автомобилите BMW. Баварската автомобилостроителна компания е доставила повече от два милиона автомобила на клиентите си за миналата година. Повишението е в размер на 7.9%, спрямо предходната година, а точната бройка на продадените автомобили от марките BMW и MINI са 2 118 000. Към тях можем да добавим и над 4 000 луксозни автомобила с марката Rolls-Royce, която също е част от портфолиото на BMW.

Радвам се, че успяхме да постигнем целта си за продажба на повече от два милиона превозни средства през 2014 г., което е нов рекорд за групата BMW. Имахме добър растеж през цялата година, който се разпространява във всички основни области на продажбитезаяви Иън Робъртсън, който отговаря за маркетинга и продажбите на компанията.

Главният конкурент на BMW в този ценови сегмент - Mercedes-Benz, също се похвали с много добри продажби. Компанията, която е собственост на Daimler, е постигнала най-добрите годишни продажби в цялата си история. Продажбите на Mercedes-Benz са нараснали с 12,9% до 1,65 милиона автомобила, което е четвърта поредна година на възход за щутгартския концерн.

Mercedes-Benz е поел курс за успех. Най-добрите продажби в историята на компанията ни показват, че нашият продукт обилно дава плодове, заяви главният изпълнителен директор Дитер Цетче. Според него успеха на компанията се дължи на силното търсене на компактната С класа, както и на новата S-класа. Групата е успяла да увеличи единичните продажби във всичките си основни пазари, допълва Цетче.

През 2015 г. ние ще продължим нашата продуктова офанзива в SUV (Sports Utility Vehicle) сегмента“, уточни изпълнителният директор.

Коментари: 0