\"БНП Париба Лични Финанси\" се преструктурира като банка в България

\

Снимка: Economic.bg

2402 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова
Компанията за потребителско кредитиране "БНП Париба Лични Финанси" се преструктурира и от 1 февруари 2018 г. ще работи като търговска банка, , предаде репортер на Economic.bg. За целта съществуващото сега дружество ще се влее в "БНП Париба пърсънъл файненс".

Трансформацията е свързана основно с юридическо преструктуриране на съществуващите в България дъщерни дружества. От компанията посочват, че на този етап не предвиждат никакви промени в процедурите и условията на услугите, които предоставят.

Пред Economic.bg от "БНП Париба Лични Финанси" обясниха, че целта на тази стъпка е осигуряване в бъдеще на по-големи възможности за развитие на бизнеса в страната и предлагане на по-атрактивни услуги. Те допълниха още, че за момента не предвиждат предлагане на жилищни кредити, както и покупка на други банкови структури у нас.

В България "БНП Париба Лични Финанси" е сред лидерите на пазара на потребителско кредитиране. До момента компанията има над 1,5 млн. клиенти и разполага с 1000 служители. Услугите на "БНП Париба Лични Финанси" се предлагат в 3000 обекта, а собствената клонова мрежа се състои от 45 търговски офиси.

В световен мащаб френската банкова група BNP Paribas Personal Finance S.A. има над 17 500 служители и развива своята дейност в 33 държави.
Подкрепи Economic.bg