Endava обяви сливането си с Velocity Partners

Плановете са до края на 2018 г. в София екипът да достигне 350 души

Endava обяви сливането си с Velocity Partners

Снимка: Endava

1164 ~ 2 мин. четене

Международната компания за IT услуги Endava и Velocity Partners, лидери в разработката на иновативни софтуерни решения в Латинска Америка, обявиха официално сливането си. След промяната организацията разполага с над 4600 IT специалисти и нови шест центъра за разработка на софтуер в Аржентина, Уругвай, Венецуела и Колумбия, освен съществуващите в България, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия и Колубмия.

След сливането компанията ще увеличи капацитета си за предоставяне на услуги и технологии, както и за обслужването на клиенти от различни части на света. Очакванията са да засили дейността си в Северна Америка и да продължи устойчивия си растеж като един от топ играчите в сектора на глобално ниво. От основаването си Endava постига среден ръст на приходите от 38% на годишна база. Бързото си международно развитие дължи на комбинация от стабилен вътрешноорганизационен растеж и успешна стратегия за придобивания.

Endava стъпи на българския пазар в края на 2016 година именно след сливането с компанията за разработка на софтуер – ISDC, като това бе поредна стъпка в посока увеличаване на капацитета ѝ в Централна и Източна Европа. Оттогава инженерният екип в София се е увеличил над два пъти, а плановете са до края на 2018 година да разполага с над 350 високо квалифицирани специалисти.

“Силната Agile експертиза на Velocity Partners и техният иновативен подход ще ни помогне да подкрепим още по-ефективно клиентите си. Заедно продължаваме да изграждаме глобална технологична компания, която привлича и вдъхновява най-добрите IT професионалисти, като им предлага страхотни възможности за кариерно и личностно развитие”, заяви Джон Котерел, Главен изпълнителен директор на Endava group.

“С присъединяването към Endava group нашите клиенти ще получат достъп до разширено портфолио от услуги и решения, а хората в екипа ни ще имат нови възможности за професонално развитие, като работят по глобални проекти и имат достъп до по-добри обучителни програми и отлична организационна среда”, обясни Питър Строеви, Управляващ съдружник във Velocity Partners.

Подкрепи Economic.bg