Бойко Борисов обвини БСП, че саботират ремонта на „Дондуков“

Премиерът определи ваденето на паветата по булеварда като „саботаж“ и „конспиративна дейност“

Бойко Борисов обвини БСП, че саботират ремонта на „Дондуков“
Каква деградивна мисъл трябва да имаш – сега да седнем да мислим и да отидем да разровим нещо, да го направим така, че да уязвим на другия ден“. Така премиерът Бойко Борисов коментира на днешното правителствено заседание видеозаписите, на които се вижда умишлено разрушаване на новата пътна настилка на столичния булевард „Дондуков“.

„Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести… Саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години “, каза Борисов пред членовете на кабинета, намеквайки, че става въпрос за БСП, наричана още партията „столетница“.

В края на миналата седмица се появиха нощни кадри, в които се вижда, че някой вади павета от настилката на булеварда. От компанията изпълнител на ремонта "Трейс груп холд” обясниха, че паветата са били извадени умишлено, за да се създаде впечатление за „ремонт на ремонта“.

“Недопустимо е да се манипулира грубо обществеността чрез разпространяването на клеветнически тези. Върхът на провокативния айсберг е умишленото разваляне на паважната настилка в нощта на 23 ноември”, се казва в позиция на компанията.

Коментари: 0