Бойко Борисов: Поздравявам бизнеса, че е гръбнакът на икономиката

Заедно работим бизнесът да е на светло и да се плащат данъци

Бойко Борисов: Поздравявам бизнеса, че е гръбнакът на икономиката
3788 ~ 1 мин. четене

Поздравявам ви, че като гръбнак на нашата икономика, банкова система, направихте толкова много през последните години и неслучайно в последното тримесечие на годината сме втори в цяла Европа с 3.6% ръст на икономиката”. 

Това заяви министър председателят Бойко Борисов по време на откриването на конкурса „Мистър и Мисис Икономика 2016”, организиран съвместно от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) и сп. „Икономика“. 

Събитието, което събра българския бизнес елит, политици и чуждестранни гости, се проведе в столичния хотел „Маринела”, предаде репортер на Economic.bg.

Заедно работим бизнесът да е на светло и да се плащат данъци. Постигнатото до момента не е границата на възможностите ни“, каза премиерът.

“Всеки от вас иска да даде огромни заплати, но като сложите чертата, казвате колко ще струват това. Надали има някой, който да не иска пенсиите да се вдигат повече – и аз съм “за”. Неслучайно даваме бонуси на пенсионерите през последните години. Не 300, 600 лева да стане, но да видим устойчивостта. Ръстът на икономиката се вдига през последното тримесечие, но дали ще е така и през следващото – не трябва да бързаме. Тези резултати, които и въпреки нашите прогнози – това тримесечие, 3.46 млрд. лв. е бюджетният излишък”, заключи Борисов.

Подкрепи Economic.bg