Борисов откри новото рибарско пристанище в Поморие (снимки)

Инвестицията е за над 11 млн. лв.

Борисов откри новото рибарско пристанище в Поморие (снимки)

Поморийци вече могат да се похвалят, че имат едно от най-модерните и красиви рибарски пристанища по Черноморието. Днес министър-председателят Бойко Борисов откри новото пристанище в град Поморие. 


На церемонията присъства и министърът на земеделието и храните Десислава Танева, кметът на Поморие Иван Алексиев и градоначалникът на Бургас Димитър Николов.


Стотици жители на Поморие излязоха край морето, за да присъстват на откриването на новата гордост на града – рибарското пристанище.


„Новият порт е дългоочакван проект от страна на местните рибари и съм изключително щастлив да отбележа, че реализирането на проекта се случи именно с тяхното съдействие и съгласно техните предпочитани“, написа премиерът Борисов във страницата си във Facebook.


Финансирането на проекта е осигурено по оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство“ и е на стойност 11 667 млн. лв. Извършено е укрепване на бреговата ивица и е построен предпазен вълнолом, който включва зона за пристан на рибарски кораби, хелинг за 40 лодки и технологична площадка. Общата площ на новото рибарското пристанище е 41 309 кв. м.Коментари: 0