Борисов призова: Прекарвайте отпуските си в България

Туристическият бранш трябва да подобри обслужването и качеството, за да останат почиващите у нас

Борисов призова: Прекарвайте отпуските си в България

Снимка: БГНЕС

152 ~ 1 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Туристическият бранш „да седне и да да си поговори“ как да се повиши интересът на хората да почиват у нас. Препоръката дойде от премиера Бойко Борисов по време на блиц-контрола в парламента.

„Колко десетки хиляди българи напускат по празниците пунктовете ни към Гърция и Турция“, попита риторично министър-председателят. Той зададе и въпроса дали туристическият бранш няма интерес да направи цени, обслужване и качество на храната, алкохола и всичко, което касае един туристически бранш, за „да върне“ тези 50-60 хил. автомобила на КПП-тата.

„Преди няколко години, когато Германия изпитваше икономически затруднения, канцлерът Ангела Меркел се обърна към своите сънародници с призив да изберат Германия за празниците“, каза Полина Карастоянова от Патриотичния фронт. От коалицията се обърнаха към министър-председателя да отправи такъв апел към хората.

„Използвам трибуната на парламента да се обърна към всички български граждани да прекарат отпуските си в България. Призовавам депутатите, министрите също да изкарат почивките си в България, защото ако си направите справка, може да се окаже, че голяма част от депутатите не са почивали в България. Така че призивът ми е към вас, към министрите и към всички нас“, каза премиерът.

Той апелира към туристическия бранш да отговори на призива му с обслужване и качество, което да накара българите да останат в страната, вместо да пътуват с 500 км повече.Подкрепи Economic.bg