Боровец открива ски сезона днес

През целия ден в курорта ще има музика и забавления

Боровец открива ски сезона днес

Боровец отваря днес ски зоната за приятелите на белите спортове. Зимата в първия планински курорт на Балканите най-накрая дойде с отрицателни температури и позволи пистите да бъдат обработени перфектно. 

В 8:30 часа на долна станция на седалковия лифт „Ястребец експрес“, легендата на българските ски Петър Попангелов и децата от ски и сноуборд клубовете на Самоков, пуснаха символично първа седалка в курорта. Те скъсаха банера Borovets is Open с пожелание за успешен сезон, чудесно време и незабравими часове по пистите.

След застудяването през последните дни от „Бороспорт“ произведоха достатъчно изкуствен сняг и осигуриха стабилна основа на пистите, която гарантира отлични трасета през целия сезон. Естественият снеговалеж също помогна и от Боровец вече могат да зарадват приятелите на белите спортове с новината, че отварят цялата ски зона с безупречни трасета.

В събота през целия ден в курорта ще има музика, а инструкторите от ски училище „Бороспорт“ ще дават безплатни уроци за начинаещи пред хотел „Рила“ (след предварително записване в офиса на ски училище “Бороспорт” пред хотел “Рила” от 8:00 до 10:00 часа). 

В 17:45 на писта „Мартинови бараки 2“ ще започне традиционното факлено шоу на инструкторите от ски училищата в Боровец, с което ще бъде сложено началото на един настина незабравим зимен сезон.

На първи спускания ще могат да се радват и фрирайдърите, като обаче специално за тях от „Бороспорт“ предупреждават, че снежната покривка на места е все още доста тънка и трябва да бъдат особено внимателни.

Коментари: 0