Боршош се оттегля от поста изпълнителен директор на НДК

Според него в момента \"това е най-достойното и най-правилното решение\"

Боршош се оттегля от поста изпълнителен директор на НДК

Мирослав Боршош обяви, че се оттегля от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата (НДК). 

Той обясни в свое изявление, че срещу институцията има "безпрецедентна" и "саботираща" атака, както и срещу подготовката на предстоящото председателство на Съвета на ЕС.  

"Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България. Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата", коментира Боршош, цитиран от bTV.

Според него в момента "това е най-достойното и най-правилното решение". 

Припомняме, че в последните дни той бе отстранен от министър Лиляна Павлова и след това върнат на поста от премиера Бойко Борисов. 


Ето и пълния текст на изявлението, публикувано без редакторска намеса:

"В последните дни сме свидетели на безпрецедентна атака срещу НДК – най-голямата културна институция в страната. Това е саботираща акция не само към Двореца, но и към подготовката на България за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС.

Не мога да позволя каквито и да било съмнения и обвинения да попречат на това най-важно събитие за България.

Благодаря още веднъж на премиера Бойко Борисов, че ме възстанови на поста, за доверието и за това, че направи възможно гласът на хората да бъде чут и по-силен. Благодаря на всички, свързани с българската култура и на останалите, които ни подкрепиха заради силата и вярата в каузата, на която посветихме последните две години и половина. За мен това е огромно доказателство, че вървим в правилната посока. Благодаря на екипа си в НДК, без който нищо от направеното до момента, нямаше да е възможно.

Докато текат наложените проверки, се оттеглям от поста изпълнителен директор на Националния дворец на културата. Вярвам, че това е достойното и правилно поведение в момента. Вярвам и в огромната промяна на НДК, която постигнахме заедно и се гордея с нея. Сега предстои да докажа, че тя е извършена по правилния начин и трябва да продължи"

Коментари: 0