British Airways ще оспори в съда правилото за 14 дни карантина

И други авиокомпании изразиха мнение, че решението ще затрудни индустрията

British Airways ще оспори в съда правилото за 14 дни карантина

Снимка: British Airways

7140 ~ 1 мин. четене
Компанията-майка на British Airways IAG заяви, че обмисля да започне съдебно оспорване срещу решението на правителството на Обединеното кралство за 14-дневна карантина за пристигащи пътници.

Уили Уолш, главен изпълнителен директор на IAG, каза по Sky News в петък, че не са проведени консултации с авиоиндустрията преди въвеждането на законодателството и че новите правила ще "торпилират" шансовете на авиокомпанията да възобнови полети през юли.

„Смятаме, че това е нерационално, смятаме, че е непропорционално и обмисляме правно предизвикателство към това законодателство“, каза Уолш.

Припомняме, че още няколко представители на авиокомпании изразиха мнение, че въведената 14-дневна карантина ще затрудни индустрията.

Изпълнителният директор на най-големия нискотарифен превозвач Wizz Air Йозеф Варади смята, че правителственото решение ще донесе „още мъки“ на индустрията и още хора ще загубят работата си. По думите му търсенето на полети от и до Обединеното кралство може да се свие с 80% заради новите правила.

Главният изпълнителен директор на Ryanair Майкъл О’Лиъри определи решенеито на Обединеното кралство като „хаотично” и заяви, че плановете за карантина на пътниците след пристигането им са „безполезни”.

Ryanair обяви планове да възстанови 40 на сто от полетите си от 1 юли, при условие че ограниченията за пътуване с ЕС бъдат премахнати.
Подкрепи Economic.bg