Broadcom купува Symantec за 10.7 млрд. долара

Очаква се сделката да приключи през първото тримесечие на фискалната 2020 г.

Broadcom купува Symantec за 10.7 млрд. долара
572 ~ 1 мин. четене
Автор: Ирина Илиева

Софтуерната компания Broadcom купува бизнеса на компанията за киберсигурност Symantec за 10,7 милиарда долара, пише Business Insider.

Broadcom са заявили, че сделката се очаква да приключи през първото тримесечие на 2020 година. Това е много важен момент за Broadcom, която се опитва да превземе софтуерния бизнес от миналата година, когато купи американския производител на бизнес софтуер CA Inc за 18,9 милиарда долара.

Компанията се насочва към софтуера, след като направи неуспешен опит миналата година за закупуване на производителя на чипове Qualcomm Inc. Сделката възлизаше на стойност 117 милиарда долара, но беше спряма от администрацията на Тръмп с мотива, че създава проблеми за националната сигурност.

Symantec се бори със силна конкуренция през последните години. Нередности в счетоводството на фирмата за киберсигурност и разследванията в тази насока доведоха до напускането на някои от най-добрите служители, включително и на изпълнителният директор на  Symantec Грег Кларк .Подкрепи Economic.bg