БСП е изхарчила цялата си субсидия

Левицата в момента не разполага със средствата, които трябва да върне на държавния бюджет

БСП е изхарчила цялата си субсидия

Снимка: Economic.bg/Архив

Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия, към момента не разполагаме с тях. Това каза пред журналисти лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с надвзетите партийни субсидии, цитирана от „Фокус“.

„Надвзетите пари ще ни бъдат удържани от следващата субсидия. Към декември 2018 г. имахме 6 млн. лв., но ние, за разлика от ГЕРБ, не си държим парите на влогове за лихви. Тези пари сме ги похарчили - за европейската кампания 2 млн., за старта на БСТВ (партийната телевизия на БСП – бел. ред. - около 1, 5 млн. лв., също толкова за средства за издръжка на структурите. Така че към момента ние не разполагаме де факто с тези пари. Имали сме ги преди половин година“, каза Нинова.

На въпрос дали БСП ще отиде на консултации за субсидиите, тя отговори: „Да, разбира се, това беше наша инициатива още преди десетина дни. Смятаме, че това е разумното. Да седнем и с аргументи и без емоции да обсъдим в две посоки. Да не допускаме частни интереси да си купуват партии, да диктуват политиката на България, но да намалим субсидията, така че обществото да се успокои, че партиите не харчат излишни пари. С тези два принципа отиваме на разговори. Трябваше да бъдат днес. Бяхме вчера поканени за днес, но сега на председателски съвет са се уточнили, че няма да има такива“, коментира още Нинова.
Коментари: 0