Bugatti показа новия най-бърз автомобил в света (снимки)

Моделът Chiron е с 1500 конски сили

Bugatti показа новия най-бърз автомобил в света (снимки)

Снимка: Bugatti

Автор: Кезим Медев

Производителят на луксозни автомобили Bugatti представи новата си суперкола “Chiron” по време на автомобилното изложение в Женева през изминалата седмица.

Френски производител в момента произвежда само четири модела - всички са варианти от известния модел „Veyron“. „Veyron“ тръгва през 2005 г., а  "Veyron 16.4 Super Sport" е обявен за най-бързият сериен автомобил в света от Книгата на рекордите на Гинес през 2013г., посочва CNN.

Но ерата на „Veyron“ е на път да приключи.


От Bugatti казват, че новото поколение „Chiron, ще бъде "напълно нова разработка." Според производителя на колата, тя ще бъде по-бърза, по-мощна и още по-скъпа придобивка, с базова цена от 2,4 милиона евро ($ 2,6 милиона).

"Част от човешката природа е да се минават поставените граници и да се поставят нови рекорди.“  Това заяви президентът на Bugatti Automobiles S.A.S. Волфганг Дюрхаймерсе като допълва: „Именно този стремеж е нашата движеща сила в Bugatti. „Chiron“ е резултат от нашите усилия да направим по-доброто на най-доброто."

Новият модел ще има 1500 конски сили, което е с 300 повече от рекордната „Veyron“. Максималната скорост на „Chiron остава да се види и изпита, но тя все пак ще бъде ограничена до 420 км /ч  за движение по пътищата.


От компанията Bugatti ще направят точно 500 броя за първата серия, като една трета от тях вече са продадени. Компанията започна продажбата на суперколата чрез презентации на "избрани клиенти" миналата есен, а първите автомобили ще бъдат доставени през тази есен.

Коментари: 0