„Булгаргаз“ заведе дело за 54 млн. лв. срещу „Топлофикация София“

Около 105 млн. лв. са просрочените задължения на столичното дружество към газовата компания

„Булгаргаз“ заведе дело за 54 млн. лв. срещу „Топлофикация София“

Снимка: Архив

604 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

„Булгаргаз“ заведе поредно дело срещу „Топлофикация София“. Искът е за 54 млн. лв. Изпълнителният директор на газовата компания Николай Павлов коментира за БНР, че просрочените задължения на дружеството са на стойност 105 млн. лв.

По думите на Павлов столичното дружество не е платило дълга си по старо дело, заведено още през юли месец за 71 млн. лв. Около 36 млн. лв. от сумата са изплатени, а до 7-ми септември е трябвало да бъде изплатена и останалата част от сумата. „Топлофикация София“ е превела още 10 млн. с обещанието до 17-ти септември да бъде преведена цялата сума.

„В крайна сметка те не се изплатиха и "Булгаргаз" беше принуден отново да заведе дело, този път за 54 милиона лева, тъй като старото дело още определението на съда не е влязло в сила и ние не можем остатъка от дълга да го включим в новото дело“, заяви Павлов.

Директорът на „Булгаргаз“ отбелязва, че трябва да бъдат обезпечени доставките за есенно-зимния сезон, както и да бъде реализирано авансово плащане към руския и азерския доставчик.

Подкрепи Economic.bg