Бум в продажбите на калъфи за цигарени кутии

Плашат ли се пушачите от стряскащите картинки?

Бум в продажбите на калъфи за цигарени кутии

Неочакван ръст у нас се отчита в продажбите на табакери и калъфи за цигарени кутии . Потребителите всячески се стремят да избегнат изображенията на болни хора, ковчези и т.н., които смущават и стряскат пушачите.

Удоволствието да се скрият стряскащите изображение не е скъпо - от порядъка на няколко стотинки за хартиени калъфи. Кожените струват между 10- 20 лева. 

До момента търговците не отчитат намаляване на продажбите на цигари. Младите пушачи, които тепърва започват да пушат, не се стряскат от грозните картинки. По-старите пушачи предпочитат да избягват ужасните изображения и търсят варианти да ги скриват. 

Въпреки това картинките предизвикват отвращение в много хора, заради лошата гледка, в други предизвикват страх от това да не се случи на тях, споделят от "България без тютнев дим", пише Нова тв. 

Посещенията в кабинетите за отказ от вредния навик също се увеличават през последните месеци. "Картинките оказват влияние на психиката и може би е някаква причина, но не е категоричен мотив. Най-честият повод за отказ на цигарите е здравословен проблем", смята д-р Татяна Петрова от РЗИ-София. 

От началото на лятото близо 150 души са потърсили помощ само в София. 

Коментари: 0