COVID и Brexit потопиха пазарите

Петролът също отчете негативна сесия

COVID и Brexit потопиха пазарите

Снимка: БТА

360 ~ 2 мин. четене
Автор: ЕЛАНА Трейдинг

Американските пазари приключиха вчерашната сесия с понижение, след като фючърсите се понижиха заради новите възгледи за несигурните преговори за нов фискален стимул и повишения брой заразени от коронавирус в Щатите. Нарастването на заболели и неяснотата относно фискалния стимул попречи на американските индекси да продължат рекордните си движения. Dow Jones изгуби 0.5%, докато S&P отстъпи с 0.2% за деня. От друга страна, технологичният индекс NASDAQ успя да отрази повишение от 0.5%, след като инвеститорите изместиха фокус към силно растящия технологичен сектор.

Европейските пазари се понижиха, след като Великобритания и Европейскияt съюз опитват да направят пореден опит за преговори относно пост-БРЕКЗИТ търговска сделка, която да влезе в сила от 2021. FTSE100, въпреки напрежението между Кралството и ЕС, успя да отчете ръст от 0.08%, приключвайки на 6555.39 пункта. DAX 30, от друга страна, отрази понижение с 0.21%, последно търгувайки се на 13271.00 пункта.

Петролът отчете негативна сесия поради новоизлезлия повишен брой от хора, болни от коронавирус. Нарастващите случаи се отразиха негативно на черното злато, поради притеснения относно текущото производство и търсене. Brent се понижи с 0.46$ до 48.79$ за барел, докато WTI отстъпи с 1.08%, като достигна ниво от 45.76$ за барел.

Златото отрази повишение, след като инвеститорите очакват решение относно пускането на нов фискален стимул. Скъпоценният метал се повиши с над 1%, достигайки до двуседмични рекордни стойности. Спот златото напредна с 1.3%, до 1860.49 за тройунция, докато златните фючърси се установиха на 1866$ и 1.4% повишение за деня.

Акцентите днес

Икономически Данни – Еврозона

През утрешният ден в 12:00 ,  в еврозоната ще бъде публикувано БВП за последното тримесечие, което е значителен индикатор за силата на текущата икономика.

Инструмент на фокус

Microsoft – Дневна

Акциите на Microsoft заформят възходящо движение от средата на септември, като текущата стойност се намира близо до долната тренд линия. При засилена подкрепа от пазара е възможно цената да достигне психологическото ниво от 220.00, след като през последните два месеца движението намира съпротива около тази стойност. Въпреки това, индикаторът Стохастик дава смесени сигнали, след като показва заформящо се низходящо движение на бавните средни.

XAU/USD – Дневна

Спот златото съставя силно изразен низходящ тренд след поставените рекордни стойности през август. Текущата цена се намира точно под 100 периодната експоненциална средна, като при допълнителна подкрепа от пазара е възможно стойността да направи опит за пробив над средната. При успешен опит е възможно покачване на стойността до психологическото ниво около 1900.00 където се намира и локалния максимум съставен в началото на ноември.

Copper– 4 Часа

Суровината заформя възходящ движение от края на ноември, като текущата стойност се намира точно на долната граница на тренд линията. Цената успя да пробие 20 периодната експоненциална средна, като при допълнителна подкрепа от пазара е възможно цената да продължи възходящото движение  след като достигна  рекордни стойности  от 2014 година през изминалата седмица.

Netherlands 25 – 4 Часа

Холандският индекс образува възходящо движение от началото на ноември, като цената се движи плътно над 50 периодната експоненциална средна. Индикаторът MACD показва увеличение на покупателния обем от началото на декември, което дава знак за възможна дълга позиция върху европейския индекс.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html 

Подкрепи Economic.bg