Държавата продава имот в „Драгалевци” за 90 лв. на квадрат

По време на търга цената му може да достигне близо 2 млн. лв.

Държавата продава имот в „Драгалевци” за 90 лв. на квадрат
3980 ~ 1 мин. четене

Правителството разреши на Министерство  на отбраната да продаде апетитен имот в столичния квартал „Драгалевци”, тъй като ведомството няма повече нужда от него, съобщават от министерската пресслужба. Теренът е с площ от 18.89 дка и е застроен с 18 сгради.

Данъчната оценка на крупния имот е 1.63 млн. лева и ще се продава чрез търг по реда на Закона за държавната собственост. Първоначалната цена ще бъде определена като данъчната оценка на имота се завиши с 10 на сто и се прибави балансовата стойност на съоръженията, които са част от имота и не подлежат на данъчно деклариране, също увеличена с 10 на сто.

По изчисления на Economic.bg квадратен метър от имота в скъпия столичен квартал „Драгалевци” правителството ще продава за oколо 89 лв. на квадрат. Справка в сайт за недвижими имоти показва, че броят на подобни терени обявени за продажба в района е ограничен. Цените на парцелите обявени в брокерски сайтове са значително по-високи, те варират от 150 лв. на кв. м до 250 лв. на квадрат. Така цената на обявения държавен имот за продажба по време на търга може да достигне близо 2 млн. лв.

Правителството разреши продажбата и на още един парцел в Самоков. Той е с площ 47.355 дка и е застроен с 22 сгради. А данъчната му оценка малко над 500 000 лева и също ще бъде предложен на търг. 

Подкрепи Economic.bg