Депутатите излизат във ваканция до 2 септември

През изминалата сесия парламентът е имал 46 пленарни заседания

Депутатите излизат във ваканция до 2 септември

Депутатите излязоха е лятна ваканция. Зам-председателят на парламента Явор Хайтов удари последния за политическия сезон звънец, с което работният ден на депутатите приключи. Следващото заседание на Народното събрание е на 2 септември 2015 г. от 9.00 ч.

Днес, минути след 9.00 часа едва 108 депутати регистрираха присъствието си в пленарна зала от необходими 121 за старт на заседанието. След 15-минутна почивка бе направен втори опит за събиране на кворум. При него точно 121 народни представители натиснаха зеления бутон и осигуриха условия за работа.

В последния за този политически сезон парламентарен контрол участваха единствено вицепремиерите Ивайло Калфин и Румяна Бъчварова, като заседанието приключи в 14:00 часа.

През изминалата сесия парламентът е имал 46 пленарни заседания, като пет от тях са били извънредни. За периода са внесени 119 законопроекта, като 68 от тях са на народни представители. Постъпили са 45 проекта за решения, 36 от тях са от депутати.

Използваното парламентарно време за осъществяването на контролната функция на парламента е 54 часа и 47 минути.

Парламентарният контрол е провеждан в 11 редовни пленарни заседания в петък и едно извънредно във вторник, в три заседания е имало блиц контрол и в едно заседание е изслушвано ръководството на КЕВР относно модела на ценообразуване, използван от КЕВР при изпълнение на правомощията му, произтичащи от Закона за енергетиката, както и от Наредбата за регулиране на цените на електроенергията.и 6 часа - на блиц-контрол.

Коментари: 0