ИТН ще обяви днес предложението си за премиер

ИТН ще обяви днес предложението си за премиер

Снимка: БТА

3470 ~ 1 мин. четене
Economic.bg Автор: Economic.bg

Днес ще видите личността на министър-председателя. Това обяви в кулоарите на парламента Станислав Балабанов от „Има такъв народ”. От думите му стана ясно, че партията очаква подкрепа от „Демократична България” и „Изправи се БГ! Ние идваме”. 

"След като поехме пълна отговорност, сме готови и очакваме да управляваме. Въпросът е кой ще ни подкрепи", добави депутатът от ИТН.

Балабанов бе категоричен, че от "Има такъв народ" не водят никакви преговори с ДПС. „С тях нищо не правим. Просто ги информирахме, че разчитаме на тяхната подкрепа, но няма да продължим да работим с тях под никаква форма”, добави той.

За разговорите с БСП той обясни, че търсят парламентарно мнозинство, законопроектите трябвало "някак си да минават" в пленарната зала, а затова били нужни гласове, които протестните партии нямат.

"Нямам нищо против Асен Василев и Кирил Петков. Но съвестта и достойнството тежат много повече от публичния образ", каза още Балабанов.

"Кой в момента е ДПС? Мислите ли, че те желаят съдебната реформа по начина, по който ни се припокрива с ДБ", запита той.

"Прекият избор на главния прокурор е последната част от този процес. Преди това има дълга парламентарна битка, за което е нужна подкрепа - закриване на спецпрокуратурата, реформата във ВСС. Разчитаме приятелският огън да спре и да работим", допълни депутатът.

По-рано стана ясно, че днес президентът Румен Радев ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство. 

Подкрепи Economic.bg