До 31 януари 5% отстъпка при подаване на данъчна декларация онлайн

Отстъпката обаче не може да е повече от 500 лв.

До 31 януари 5% отстъпка при подаване на данъчна декларация онлайн

Снимка: Economic.bg

До 31 януари всеки, който подаде онлайн своята данъчна декларация към Националната агенция за приходите (НАП), ще получи 5% отстъпка, напомнят от агенцията.

НАП е изпратила имейли до 147 хил. свои клиент, които са предоставили електронните си пощи на агенцията и са подали декларации за облагане на доходите през миналата година. В имейлите НАП уведомява, както за наличната отстъпка, така и за променения ред за ползването на отстъпката при подаване на годишната данъчна декларация за облагане на доходите на физическите лица през тази година.

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2018 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация. Отстъпката обаче не може да е повече от 500 лв. Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2018 г. Най-бързо и лесно по интернет декларация се подава с персонален идентификационен код.

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2018 г.

Коментари: 0