Доларът нарасна срещу йената

Златото показа стабилност, въпреки покупките на рискови активи

Доларът нарасна срещу йената

Валутни пазари

Доларовият индекс отчете символичен растеж, а евро/долар се търгуваше в малко по-ниския рейндж от 1.1360-1.1410 и не реагира на много по-слабите от очакваното данни за производството в Германия и Франция.

Долар/йена скочи от 108.75 на 109.35. Йената беше слаба и се отдалечи значително от нивата на 105.55.

Новозеландският долар реагира през нощта положително и скочи при покриване на къси позиции след сигналите от Новозеландската централна банка, че само оценява пазара на недвижими имоти.

Лихви

Доходността по десетгодишните американски облигации се движеше в рейндж между 1.75% и 1.77%, въпреки рязко намаленото търсене на сигурност.

Суровини 

При положение, че се купуваха рискови активи, златото се държеше доста добре и запази позиции. Подкрепата дойде от покупки във фондовете търгуващи със злато. Физическото търсене от Индия разочарова. Слабият резултат се дължеше на сушата и последвалия по-нисък доход на стопанствата.

Индустриалните метали бяха силни в началото на деня заради слабата инфлация в Китай, която увеличи спекулациите за нови монетарни стимули. Силата на долара обаче доведе в края на деня до намаляване на печалбите.

И двата контракта на петрола нараснаха. Прекъсване на доставките доведе до растежа, а експорта на Либия и Нигерия намаля. Покачването обаче беше ограничено, тъй като намаляха опасенията за ново намаление на предлагането от Канада.

Капиталови пазари

Борсовите индекси нараснаха заради растежа на суровините. Стандард енд Пуърс напредна с повече от 20 пункта до средата на сесията.

Коментари: 0