Домусчиев: Американските инвестиции в България са дългосрочни и устойчиви

Председателят на КРИБ изтъкна приноса на българския бизнес в тази тежка пандемична ситуация

Домусчиев: Американските инвестиции в България са дългосрочни и устойчиви

Снимка: Красимир Свраков

1884 ~ 1 мин. четене

Американските инвестиции в България са не само дългосрочни, но и много устойчиви. За нашата държава е важно да привлича и да поддържа такъв тип инвеститори. Това каза председателят на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев по време на юбилейната церемония по връчването на годишните отличия „Мистър и Мисис Икономика“.

Домусчиев връчи специална награда на изпълнителния директор на „Кока-Кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“ Юрг Буркхалтер за успешния и устойчив бизнес на компанията в България.

„Последните 6 години КРИБ взима активно участие в този престижен конкурс, в тези престижни отличия, които са оскарите на българския бизнес“, добави председателят на КРИБ. „Вече 30 години конкурсът „Мистър и Мисис Икономика“ се утвърждава като един от най-престижните у нас.“

Той припомни за трудностите пред бизнеса и обществото тази година, но категорично подкрепи подобни отличия, които са признание за мениджърите, компаниите и предприемачите, които не спират да се борят в тази тежка обстановка.

„В България бизнесът продължава да се развива в една много тежка обстановка и да върви напред, като осигурява възнаграждения за работещите в предприятията. Въпреки трудностите ние не трябва да спираме, а да отличаваме най-заслужилите“, каза Домусчиев. „Като бизнес ние трябва да осигурим запазването на работните места, запазването на брутния вътрешен продукт на България.“

Той изтъкна и приноса на бизнеса за осигуряването на приходите в държавния бюджет, които пък позволяват на държавата да се движи напред.

„Независимо от тази криза България е сред страните с най-малък спад на БВП и на индустриалното производство. В тази „война“ ние оцеляваме и си вършим добре работата. Искам да поздравя всички колеги, които в тези тежки условия продължават да работят и не само да мислят как да оцелеят, но и как да развият бизнеса си“, каза Кирил Домусчиев.

Подкрепи Economic.bg