8000 души обучени в българо-германските професионални центрове

Повече от половината от тях са се реализирали на трудовия пазар

8000 души обучени в българо-германските професионални центрове

Близо 8000 души са преминали обучение в Държавното предприятие „Българо-германски център за професионално обучение“ (ДП БГЦПО) от създаването му до момента, съобщи Агенция „Фокус“.

Това каза министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, която участва в отбелязване на 5-годишнината от създаването на предприятието, съобщиха от пресцентъра на Министерство на труда и социалната политика.

„Повече от половината курсисти, преминали обучение, намират професионална реализация на пазара на труда“, посочи министърът. Тя допълни, че това показва важността от инвестиции в знания, умения и обучения на хората.

Министър Русинова определи държавното предприятиe като пример за ефективно партньорство между държавата, социалните партньори и бизнеса в сферата на професионалната квалификация.

Тя поздрави екипите на петте клона на ДП БГЦПО в градовете Стара Загора, Плевен, Пазарджик, Смолян и Царево, като им пожела още много успешни проекти в сферата на професионалното обучение.

ДП БГЦПО подпомага дейността на МТСП при изпълнение на активните политики на пазара на труда. В клоновете на предприятието навършилите 16 години лица могат да получат квалификация, обучение, придобиване на ключови компетентности и професионално ориентиране.

Коментари: 0